באבחון משפחתי ניתן להיעזר בשלושה אספקטים :
שלב 1: לכידות
עוסקת בקשרים הרגשיים בין בני המשפחה. קיים רצף מלכידות נמוכה ועד ללכידות גבוה. ישנן משפחות מנותקות, משפחות נפרדות – בשני הקצבות נמצאות משפחות פתולוגיות : מעורבות יתר , הזדהות יתר, חוסר מובחנות ועוד . או משפחות דלילות בקשר, חום, קרבה דאגה ואכפתיות . הסתגלות מתייחסת ליכולת לשנות דפוסים בהתאם ללחצים סביבתיים – מלחצים נורמטיביים ועד למצבי משבר .
שלב 2: ההסתגלות
בוחנת את מידת הגמישות מול מידת הנוקשות בדרך לשינוי דפוסים .התקשורת מתייחסת להמשכיות ההקשבה והתמקדות בנושאי שיחה. הרצף נע בין המשכיות מועטה בהקשבה לתוכן, לתוכן משתנה בתדירות גבוהה , ריבוי הערות לא רלוונטיות והסחות דעת לא וורבליות רבות.
הרצף מנגד - שמירה על ערוצי תקשורת באופן עקבי, מיעוט הסחות ושינוי נושאים בהתאמה לצורך. נושאים נוספים שלבחינתם חשיבות רבה : ייחוס בתוך המשפחה ומחוצה לה, קיומה של מורשת משפחתית, סודות במשפחה, יחסים בין דוריים לרבות מוכנות ונפרדות וירושה רגשית בין הדורות.
שלב 3: שליטה
שליטה מתקיימת כשאדם מנסה לגרום לאדם אחר לעשות כרצונו וכהבנתו. בדרך כלל לשליטה נלווים תמריצים או איומים (פרסים או עונשים). המניפולציה דורשת שימוש בהתנהגות מחושבת שתביא לידי שליטה באחר. משפחה בתהליך פתרון בעיה נדרשת לזהות את הבעיה, לנהל סביב הבעיה תקשורת, להעלות אלטרנטיבות לפתרון ולבחור באחת מהן לביצוע. ישנן משפחות שלא מזהות את הבעיה. בני המשפחה חשים מצוקה אך לא מזהים את המקור שלה. לעיתים מתקיים פיצול במשפחה – חלק מצביעים על בעיה וחלק טוענים שהיא איננה .
שלב 4: אסטרטגיות בניית מיומנויות והתמודדות
המטפלים במשופה מציידים את המשפחות במיומנויות מעשיות ואסטרטגיות התמודדות כדי לנווט אתגרים. אסטרטגיות אלו מעצימות אנשים לנהל ביעילות מתח, לפתור קונפליקטים ולטפח דפוסי תקשורת בריאים יותר.
שלב 5: מפגשים משפחתיים ותמיכה פרטנית
משופה מציעה הן מפגשים משפחתיים והן תמיכה פרטנית כדי לתת מענה לצרכים הייחודיים של כל אחד מבני המשפחה. גישה מקיפה זו מבטיחה שכולם יקבלו את ההכוונה והתמיכה הדרושים כדי לטפח צמיחה אישית ודינמיקה משפחתית חיובית.
שלב 6: הצלחה ארוכת טווח
משופה מחויבת להצלחה ארוכת טווח ומספקת תמיכה מתמשכת עם התקדמות המשפחות במסעם. הם מעצימים משפחות לפתח חוסן, לשמור על מערכות יחסים בריאות וליישם את המיומנויות שנלמדו בייעוץ בהיבטים שונים של חייהן.
ייעוץ משפחתי
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח.
ייעוץ קבוצתי
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח.
אז איך ולמה אונליין?
ייעוץ משפחתי משופה יוצא דופן. המטפלים יוצרים סביבה בטוחה ומטפחת. המומחיות שלהם בפתרון קונפליקטים שינתה את התקשורת והיחסים שלנו. אסיר תודה על תמיכתם בעזרה לנו לרפא ולצמוח. ממליץ בחום על שירותי הייעוץ החמלה שלהם.
שרה ה
תמיד מעלה לנו חיוך
תוכנית תמחור גמישה בדיוק בשבילך
תמחור מדהים לכל ייעוץ
תוכנית משפחתית
מ
₪300
לחודש
- ייעוץ פרטי
- הערכה של פסיכולוגית
- מצב ייעוץ ספציפי
- שירות לקוחות
תוכנית קבוצתית
מ
₪600
לחודש
- ייעוץ פרטי
- הערכה של פסיכולוגית
- מצב ייעוץ ספציפי
- שירות לקוחות
שאלות נפוצות בנושא ייעוץ משפחתי של Mashupha
בחברה השומרונית הטובה, אתה לא רק לקוח. אנו מאמינים שאתה מישהו שראוי שיתייחסו אליו בכבוד, בכבוד ובחמלה.
רוב הבעיות שמתאימות לייעוץ פרטני מתאימות גם לייעוץ משפחתי. לעיתים קרובות הייעוץ המשפחתי כולל גם מפגשי ייעוץ פרטניים.
השתתפות כל המשפחה הגרעינית היא המבנה האופטימלי אבל ניתן לקיים תהליך גם עם בני משפחה שיכולים ורוצים בלבד. (הרכב חסר)
מגיל לידה. גם כשהתינוק לא מדבר ולא מבין את השיח, נוכחותו באחד מבני המשפחה משמעותית.
ייעוץ משפחתי הוא לרוב קצר מועד וקצר יותר מייעוץ פרטני. מספר הפגישות נע בין 12 ל 18.
בתחילת התהליך הייעוצי מוגרות במשותף מטרות הייעוץ. התהליך מסתיים כשהמטרות מושגות.
אם שאלתך אינה כאן, תוכלו ליצור איתנו קשר
סקירת הלקוח